ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Friday, February 11, 2011

| budaya QC dalam couple |

hola very-gentle-and-charming guys and so-clumsy gurls. selamat hari Jumaat, penghulu segala hari. sila pergi sembahyang Jumaat buat guys and sila pergi masak tengahari buat gurls.

apa-apa hal, jom kita baca dulu quote ni.

" i sayang u bukan sebab duit ringgit u, tapi sebab budi pekerti u, sebab keperibadian u."

biasa dengar? hell yeah! a-kind-of speech yang bese couple-couple ni duk gebang cakap. mostly. yes, mostly. but in fact?

" kepala kau. cuba bawak budi pekerti kau tu ke TESCO tengok apa barang kau boleh dapat? "

so how? telling the sweet-and-sincere-from-the-heart and hiding the truth? come on. it's a life. money is everything rite. tak perlu tunjuk betapa mulia dan tulusnya cinta suci murni kau dengan ayat-ayat bombastik bagai. enough by act. in fact, 'action speaks louder than words' kan? banyak menda lain kita boleh buat untuk tunjuk betapa ikhlasnya cinta suci murni kita tu. kononnya. *tak terasa.

enough. kali ni aku nak cerita sikit pasal budaya kapel yg paling aku menyampah. iaitu "King & Queen Control." or lebih sesuai aku cakap "Quality Check." why? jom.

pernah tak korang si puaka-puaka hamba cinta ni buat benda nih? deleting some friends of ur BF/GF in her/his social network pages? if yes, here u go. THINK!

hello uols. awek or pakwe lu tu berhak kawan dengan siapa-siapa je as long as dia pandai jaga diri. and uols langsung tak berhak nak kawal dengan siapa awek or pakwe uols patut berkawan. besides, itu lumrah hidup. berkawan untuk lebih maju kehadapan. not just 24/7 berkepit cintan cintun dengan uols. put some trust. so that kita boleh define it as a relationSHIP not a relationSHIT. got it?

for gurls. please stop worry-ing that uols punya pakwe tu berkawan dengan banyak perempuan. hey, it's a man okay. we kawan dengan semua perempuan tak bermaksud we menggatal dengan perempuan tu. man are meant to be loyal. trust me. just put some trust on us. lagipun, hidup terbagi kepada 2 bahagian. bahagian peribadi which is just for you and his family and satu bahagian lagi is bahagian sosial. yes. we need that. uols pon taknak pakwe uols jadi kera sumbang kan. kang asyik berkepit je ngan u, boleh menyumbang kepada pertambahan penduduk muka bumi lak nanti. u know what i mean.

for guys. please stop making ur awek is only meant for you. hello. it's just a awek. nothing much. not a wife yet. so, give her a life. i mean some life. remember, hidup terbahagi kepada 2 bahagian. lagipun, before uols kapel ngan awek uols, uols mesti dah kenal peribadi awek uols kan. so? just put some trust on them. err..i mean she. dia pon ada social life dia. nanti kalau dia asyik ajak berkepit je, and of coz uols suka berkepit-kepit dan menyumbang kepada pertambahan penduduk, but lama-lama nanti uols muak. and intend to look for a fresh-little-cute stuff akan meningkat. uols pon taknak curang kan. in fact, kita kan golongan baik-baik.

but but but. i not saying that kita patut biar je awek or pakwe kita tu buat sesuka hati. kita ada naluri, so sometimes naluri tu penting. kalau rasa ada something yang tak kena, then kita boleh la siasat sikit-sikit. bila uols percaya awek uols, and awek uols percaya uols then aku rasa tak kan berlaku kecurangan kan. just put some trust. some. banyak-banyakkan berbincang dan bertolak ansur. ini penting. saling give-and-take. okay guys?

*aku tak cakap semua couple tu sama. tak. aku cakap mostly. ada couple yg sentiasa berfikiran positif dan berlandaskan hukum-hukum Islam. alhamdulillah. kita yang mencorak bagaimana hubungan kita. so, be gud and trust ur partner.

dan aku budak baik. trust me. just put some trust on me bebeh.

5 comments:

Anonymous said...

thumbs up !! sbb tu i tknak involve in relationship gf-bf ni.. most people tend to control others over2 sgt as if they are married..

nini syuffina jalil said...

yeah! u r rite :) hahah

NURUL NADIAH MAMAT said...

nice entry..
tapi bila dah peracaya kenapa ada jugak yang curang?
mungkinkah sebab kata hati yang mula ragu2 tidak dipercayai?

NOOR FATIN said...

kepercayaan sgt penting!! kalau dia curang. lantak la. baik cepat2 blah sebab dah tentu dia bukan yg baik utk kita, xkan nak terhegeh2 nak lagi kan. hehe

apa2 pn sama2lah setia. lelaki baik untuk perempuan baik :)

ierahaziera said...

setuju!!!!
x perlu nak delete2 kawan bf/gf masing2...
lagi satu x perlu nak berkepit 24 jam macam kau sorang je ada pakwe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...