ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Saturday, February 12, 2011

| open relationship |

hello boys and gurls. how are you guys today. well hari minggu shoud be better than hari bekerja kan. yes.just admit it.

hari ni 12 Februari. guess what? lagi 2 hari kita nak sambut Valentine's Day which is hari yg orang-orang akan sebarkan Valentine's Day tu haram dan berlambak-lambak lah artikel pasal Valentine akan keluar dalam blog ataupun facebook. like always. surat khabar pun akan mula keluarkan artikel pasal Valentine siap dengan dalil-dalil dan fatwa ulama terkenal. Alhamdulillah, membendung maksiat.

but but but, membendung maksiat tu memang kena buat hari Valentines je ke? hari lain? sebab katanya Valentines adalah hari maksiat. bullshit. maksiat tak kenal hari bai. hari-hari berlaku maksiat bai. nak nak khamis malam jumaat. semua duk amek keberkatan malam Jumaat. cam gampang. err..yg dah kahwin tu lain cerita yer. diorang dah halal. lantak lah.

kat blog pon aku dah ternampak satu poster or kempen anti Valentines. gigih kan. harap-harap orang yg sibuk duk sebarkan kempen tu adalah orang-orang yang tak pernah beriya-iya nak sambut Valentine lah ye. kalau tak, again u're bullshit.

okay enough. aku bukan pakar nak cakap pasal-pasal hukum nih semua. kang terkeluar lak hukum-hukum palsu,tak pasal-pasal kena banned lak nanti. cuma aku nak cakap kalau Valentines tu adalah hari maksiat, u're wrong my dear. maksiat berlaku hari-hari. think! jangan cepat melatah pastu gelabah tak tentu pasal.

pernah dengar pasal OPEN RELATIONSHIP? well, menurut pemahaman aku la kan, open relationship ni adalah hubungan dimana satu couple tu bersetuju bahawa mereka boleh berjumpa, flirting or having sex dengan orang lain dan pasangannya itu tak boleh menghalang perbuatan tersebut. mostly, open relationship ni berlaku dalam hubungan homoseksual tak kira la gay or lesbian. sebab mereka having sex dengan orang lain selain pasangan mereka sendiri. tapi tak semua. ada jugak yang setia dengan pasangannya sendiri. well, terpulang pada pendirian lah kan.

what can i say about this? bullshit. yes. a-well-done bullshit. hidup berlandaskan nafsu semata-mata. siapa yang suka dengan open relationship? hidup berkongsi orang tersayang dengan orang lain. ada yang suka sebab tak membebankan dan tak nak orang tengok kita tak laku sebab tak ada pakwe/makwe. well, again bullshit. ala-ala asal ada couple je. but still flirting dengan orang lain. come on. get a life lah bro. appreciate ur love.

jangan terkejut kalau ada jugak pasangan normal lain yang berhubungan atas tiket open relationship nih. gila. berkongsi kasih sayang. kalau aku, aku langsung tak sanggup nak tengok pasangan aku tu keluar dengan orang lain even orang tu adalah orang yang kau kenal. no and never. paling best ada yang buat open marriage. kes yg sama macam open relationship but untuk yang dah berkahwin. tak tahu nasab keturunan siapa kalau ada baby yang lahir nanti. hukumnya? you guys know better rite?

siapa nak having open relationship? or ada pandangan pasal isu ni, boleh je komen ye. pandangan korang sangat dialu-alukan.

buat semua pasangan yang hangat bercinta, HAPPY VALENTINE'S DAY. appreciate ur love one. be good and happy always.


p/s : tapi open relationship ni cam best je kan. tak terikat. kihkih..

5 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

euuwww..ngeri lah open relationship nih...T__T
tapi ada yg buat gak kan

Farhana Jafri said...

amboi~~ ayat last tu mcm mnyokong je.. sah2 penghuni neraka org yg wt mcm ni... dh xtau hukum halal haram dh.. brlmbak jmpe org mcm ni... dunia akhir zaman~~~ mnx simpang la..


jemput singgah sini ANASAURUS :)

zahidah dihaz said...

skandal tu dikira open relationship ke?

New entry: Design pertama

Makiko Saba said...

Kalau dah sampai berbuat maksiat tu, kira tak bagus lah - be it steady or open relationship.

Pun begitu, yang menarik tentang open relationship terutamanya bagi yang kurang gemar komitment atau yang masih mencari pasangan sesuai, sebenarnya open relationship adalah pilihan yang lebih sesuai.

I have been involved with open relationship, sebab takde strings attached. Agreement between pasangan lebih open. Bukan apa, if suddenly masa sedang berkawan tiba-tiba dirasakan tidak sesuai - boleh je angkat kaki. Tak payah frust2 menongeng.

Yang best tu, dah le tak perlu sangat melayan luka hati yang lara...dah tu ada lagi calon yang boleh di'up'kan ranking ;)

Sekadar 2-sen pdpt saya.

antudegil said...

parody! hahahaha. nice dude! this is awesome. mari sambot VDay!

Entri Terkini : Parody Bersempena Sambutan Valentine Day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...