ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Wednesday, April 20, 2011

| jawapan utk 10 sebab perempuan tak respek lelaki |

gud afternoon guys and so-tipical-ladies.

orait.tengahari ni aku nak bagi satu post utk menjawab satu artikel..err..satu notes kt FB. aku terjumpa notes ni so aku nak jawab balik.

10 SEBAB PEREMPUAN TAK RESPEK LELAKI.

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.


p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu



wah! baik punya tuduhan dia bagi.ni aku nak kowtim balik. cool beb.


1) lelaki mintak pegang tangan, normal la beb. kalo u tu pegang kuat pegangan agama, nape u bagi pegang tangan u? kalau u kena tinggal, u jugak yg meratap bagai kan? semua salah. pastu lepas bg pegang, u pulak yg lebih2. nak peluk2 la. bila lelaki tu say bye2 sbb u tak bagi pegang tangan, dah la. yg u terhegeh2 lagi tu nape? kan LELAKI NI MEMANG GATAL. gi la cari lelaki yang tak GATAL. beb, yg pakai kopiah tu belum tentu tak GATAL.


2) wai wait wait. what the hell u cuba nak bagitau ni? u nak bagitau yg u tak harap boyfi u dtg jemput pon? hello. bila LELAKI ni tak dtg jemput u, u merajok tarik muncung sepuluh inci. apa ni? u nak ape sebenarnyer? bila LELAKI tak belanja u or beli hadiah utk u, u kata LELAKI tak romantik la. pelik la u ni. u nak ke naik LRT, or komuter or bas bila kuar dating? LELAKI TAK BOLEH HARAP ni kesian taknak u susah payah taw tak?!


3) jap jap jap. sepanjang i naik monorail ke lrt ke komuter ke, i tak prnah nampak lagi golongan u bagi tempat duduk kat perempuan pregnant or makcik-makcik tua. never!! so? LELAKI YANG TAK BERTIMBANGRASA or U PON 2X5?


4) u ingat i ni tak menyampah tengok golongan u hisap rokok? muka berlagak gila bila hisap rokok. u ingat i suka? u, ajal maut tu di tgn Tuhan. Abah i hisap rokok dari muda, smpai sekarang hisap lagi. mak i tak jd janda awal pon. kalau nak mati, tak yah isap rokok pon leh mati la der. lagi 1, u taw x. i ni hisap rokok sebab tensen bila u tu perangan cam haram. asyik nek menaang jek. LELAKI YG TAK PEKA ni tensen u taw x?


5) hello. berapa kerat sangat golongan u yg jenis tak kisah boyfi die tak ada kereta? kalau i bwk kereta mak bapak i pon, lama-lama nnti kereta tu jd hak milik i jugak. so apa masalahnyer? u nak ke dating dlm keadaan panas dan berhujan? nak? LELAKI YG PERASAN ni jugak jd penyelamat u kan.


6) mencarut? hello. u lagi kuat mencarut. u ingat bila u kumpul ramai-ramai, pastu gosip-gosip pasal lelaki, u nampak cool? kalau golongan u terkenal dengan gosip, golongan i terkenal dengan mencarut. so what the deal? win-win situation okay! eh golongan u pon ada jugak yg mencarut. sama je. so? u guys rasa cool la? LELAKI YG TAK BERADAB katanya. u pon sama. PEREMPUAN TAK ADA ADAB!


7) eleh eleh. yg u tu asyik ponteng sembahyang kononnya sebab uzur tu ape cer? takkan hari-hari uzur kot u. agak-agak la nak membohong pon. sekurang-kurangnya kalau lelaki tu liat g masjid, nampak la dia camner kn. kalau u? dh la memang golongan u tak wajib ke masjid, lagi susah i nak detect u sembahyang ke tak. ha, ape cerita ni? LELAKI YG TAK BOLEH BUAT SUAMI ni nak jugak perempuan yg BOLEH BIMBING LELAKI TU JADI SUAMI YG BAIK. kalu u pon hanyut, habis la kita. takkan semua nak harap lelaki.


8) yg u publish pic-pic camtu tu nape? ambik gambar depan cermin dengan mulut muncung. motif? seyes i tak nampak pon mana cunnya. geli okay. cuba la try ambik pic yg natural je. i suka natural look je okay. macam i punya Lisa Surihani tu ha. kan comel camtu. tak perlu seksi-seksi pon kan? LELAKI YG TAK CERMIN DIRI ni sekurang-kurangnya tak publish pic annoying camtu. u tu cermin diri ke sebelum publish pic camtu? ehem.


9) perempuan merajuk, lelaki taknak pujuk. apa jadi? last-last lelaki pujuk jugak tau. tak nak u merajuk lama-lama. tapi bila i merajuk, ada u pujuk? ada? pastu u tuduh i yag diam taknak cakap dengan u lak. u pernah fikir naper i taknak cakap dengan u? LELAKI YG EGO ni nak jugak la kena pujuk bila merajuk. asyik i je yg pujuk u, letih la woi.


10) i tak pernah rasa pon i hensem bila i hisap rokok. u suka sangat kan buat tuduhan melulu. u memang anti-lelaki ke? bab meludah merata-rata tu, i kan hisap rokok. sometimes air liur rasa tak best, so kena ludah keluar. tak sempat nak pergi toilet. lagipon, i ludah bukan kat dalam shopping complex pon. LELAKI PENGOTOR ni buat benda-benda tu semua ada sebab. ingat habit i ke ludah-ludah ni? hello. i pon ada rasa malu jugak. pernah i ludah depan orang ramai?? pernah??


p/s : ni pon utk suka-suka jugak!





*sorry aku copy paste je notes tu. ehehehe.

12 comments:

izaFiza said...

hee..sy sokong dua2..yg atas n bwh..yg pnting lelaki n ppuan sama2 kna tahu mana baik mane buruk..=)

iema LELA said...

hurm...

bloGGer sTory said...

haha..terbaek la ! seyes suke gile entry nie..ada gak kena kat batang idong sendiri..but..rilek la..just take it positive ;)

ika honey bunny said...

lol. ade pulak balasan untuk post tu. da masing2 tuding jari kahkahkahkah

Munirah Yahya said...

plagy:p

e y r a . t a j u d d i n said...

what count is toleration.
tapi suka je baca. klu ade that girl reply u balik pun best kan?

ha ha ha. untuk suka-suka kate :D

RastaMat said...

hahahahaha...

nice2!!!

Rad Zuan said...

awlright~
kita COOL sebab kita lelaki~
mereka HOT sebab mereka perempuan~
sama-sama~
kita dan mereka,HOT dan COOL~
haha!!

Cik Miera said...

haha....cool...suka2....

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahaha!!kalo awk dpt psgn cm yg awk kata tuh..hbs la...jdh pertemuan kite xtau...nsb2...nk kata2 pon kne ingt2 gak..ahakz~

pape pon ingt kah...lelaki n perempuan saling memerlukan..

dhilla nazli said...

nak gelak laju2...
kah3~~ bile laki n pompuan gadoh... tataw na bwat cne da..
ngeeee~~

inq said...

saling mengata..klakar pun ada.ada baiknya kita muhasabah diri.nak melabel manusia pun tak guna..gud girl for gud boy,bad girl for bad boy-..xpyh susah hati.telah kering tulisan pena dan telah terlipat lembaran kehidupan..berusaha utk yg terbaik..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...