ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Thursday, December 09, 2010

| kita dan EGO |

hai. ye selamat hari khamis malam jumaat. gitu. gatal kan. kehkehkeh. aku agak bosan sebenarnya. yelah. masa terluang banyak dibazirkan begitu jer. oh! sangat syaitan perangai kan. ya! hanya syaitan yang suka membazir. err..aku manusia. eh. ha! yela kan. aku manusia. tapi, ah abaikan!

post kali ni aku nak cerita pasal hubungan antara lelaki dan perempuan. kadang-kadang dah macam Dr Love dah aku ni kan. ya. sikit-sikit cerita pasal cinta. eh jap. Dr Love tu kalo tukar dR Love, chomey je kan.

*ampun dR Rozmey. kehkehkeh.

aku nak bawak korang selami satu perasaan yang wujud dalam hubungan lelaki n perempuan nih. or dalam erti kata lain dalam couple nih. ha. cuba teka. cuba teka. ya! EGO. bila lelaki nak makan kat kedai mamak sebab ada tayangan bola Malaysia lwn ManU tapi gadis nak makan kat kedai Kak Leha sebab ada tayangan cite Korea 'Autumn in My Heart'. dua-dua taknak kalah. last-last gaduh, masam-masam muka. balik rumah je penyudahnya. makan kat rumah. selang beberapa jam, hati dah mula merindu meratap bagai. nak mesej, tapi sebab EGO punya pasal. sanggup merindu.

orang kata lelaki amat tinggi egonya. hoh?! ye ker. aku nafikan sama sekali. sebab apa? okay kalo ko kata lelaki tu ego, kenapa kau still taknak kalah dengan lelaki? kau expect lelaki akan sentiasa cair dengan rayuan rengekan ratapan sanubari kau? come on gurls! lelaki n perempuan ada ego masing-masing. lagi hebat ego perempuan.


bagi aku la kan. ego lelaki tak seharusnya jadi satu persoalan atau jadi satu isu. yelah, kami lelaki. dalam Islam sendiri ada menyatakan lelaki adalah ketua keluarga. anggap je lah ego lelaki tu adalah satu kelebihan lelaki. err..bukan kelebihan tapi lebih kepada satu ciri-ciri atau satu kelainan yang lelaki harus ada untuk terajui satu perhubungan. lelaki macam aku bila dah sayang sangat kat perempuan, sedaya upaya kitorang cuba untuk turunkan ego kitorang. tapi kitorang TAK BOLEH buang ego tu sebab ego tu yg membezakan lelaki dan perempuan.

bayangkan ego langsung tak wujud. lelaki sentiasa bawakkan handbag perempuan. lelaki sentiasa makan kat hotel-hotel or restoran-restoran besar bila keluar dating. lelaki akan mula lupakan bola sepak. lelaki akan mula menurut semua kata-kata pasangannya. dan banyak lagi akibatnya. ya! semuanya sebab lelaki akan buat apa saja demi cinta hatinya. betol. aku setuju sangat.

so, dalam couple we suppose hargai sifat ego tu sendiri sebab ego tu la yang menjadikan hubungan lebih menarik dan mencabar. betul. takkan kita sentiasa nak hubungan yang lancar tanpa ada masalah langsung sedangkan masalah tu yg akan buat hubungan kita jadi lebih menarik dan matang. sape setuju sila angkat tangan! haha.

aku suka jadi lelaki eo sebab aku nak uji sejauh mana cinta pasangan aku tu. kihkihkih.

notaEgo : yamaha Ego bukan faktor kelainan lelaki dan perempuan. harap maklum!

1 comment:

Cik Aish said...

ya..lelaki dan perempuan masing-masing punye ego..yang membezakan..lebih atau kurang ego mereka..
ego tu sihat..haha..asalkan jangan lebey..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...