ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Tuesday, March 01, 2011

| Penang Bridge |

hello budak-budak lelaki gojes dan budak-budak perempuan bajet cun. ehem.

hari ni aku nak berkongsi pasal assignment aku semalam. assignment individu. senang je, pensyarah bagi gambar then korang lukis balik gambar tu. senang kan?

gambar yg pensyarah bagi ialah jeng jeng jeng. PENANG BRIDGE. ha.kagum tak? sila kagum ya sebab lukis gambar tu bukan pakai paint or kertas lukisan or photoshop latest version or whatever software melukis. tapi menggunakan koding. mampu kau?

hasil lukisan aku. ya aku tahu nampak agak gampang sikit sebab palang besi tu tak bersilang dengan sebelahnya sebab jarak antara tiang tu jauh sangat. tapi still cantik kan. nampak senang. budak tahun 1 pon boleh lukis. hakikatnya?
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
apa tadi ye?
--
--
--
--
--
--
--
oh cara-cara nak buat penang bridge tu kan.
--
--
--
--
--
--
--
skroll la lagi
--
--
--
--
--
--
--
dah nak sampai dah
--
--
--
--
--
--
--
hambik kau!

nampak? kalau tak nampak, klik je gambar tu utk besarkan oke. siapa yg cakap budak tahun 1 pun boleh buat? siapa tahu ni bahasa pengatucaraan apa? java? cobol? c++? c? bla bla bla? ya! salah. ni namanya Virtual Reality Modelling Language (VRML). untuk buat lukisan 3D or lebih tepat utk bangunkan sistem Kenyataan Maya. ha. pening kan.ni la yg aku duk buat semalam dalam masa 2 jam. haih~ kena guna Right Hand Rule la, Left Hand Rule la..nasib kaki takyah guna. kalau tak? naik kaki kat muka. kihkihkih. but but but aku rasa VRML lebih senang dari openGL or what-so-ever untuk lukis. gila berlagak kan. layan~

dah lama tak belajar Java. dah lupa dah camner. isk3. sedih!

4 comments:

amirah said...

uishh pabenda tuh

RastaMat said...

pro syal!!!!

Hanif Idrus Blog said...

tak paham....pehhh!!

SaYraH WonDerLanD said...

Gila kentang betul laaa..
hebat2 Tabik spring!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...