ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Thursday, March 24, 2011

| wanita dan kehebatan mulutnya |

hello peeps! err..hello guys and so-called-cute girls.

camner hari u guys? ok? sori for lama x hapdet. well, busy sikit dengan projek dan jalan-jalan makan angin. ehem. pejam celik pejam celik dah nak abes pon bulan Mac. dah nak masuk April dah. means that, aku pun dah nak abes belajar after so-called-bertungkuslumus selama 3 tahun. yeah. tak sabar dude!

okay.bukan isu abes belajar aku nak story hari ni. tadaaaaa~ aku nak cerita kehebatan mulut wanita. yeah! bak kata orang-orang lama la kan, mulut lebih berbisa penangannya dari pedang. so true! agreed. why?


semalam aku lepak-lepak ngan kawan-kawan then ada senior kami dtg borak sama. oh shit he is really good in sharing. well, a teacher to be. expected. ceritanya ialah, kehebatan mulut coursematenya dan coursemate juniornya. dan paling hebat, mulut tersebut yang membuatkan hancurnya persahabatan, hancurnya reputasi dan musnahnya nama baik diorang semua. hebat! semuanya gara-gara mulut yang tak berinsurans. cakap main lepas. membabikan orang, menganjingkurapkan orang dan memperkotak-katikkan orang. and surprisingly, that word comes from teachers-to-be. wtf??

bila aku dengar cerita tu, aku rasa macam what the hell is going on ever here? hello. cikgu kot kau tu. agaknya pemilihan kursus dulu asal ada je. maklumlah, kelulusan tak bape nak layak ambik kursus lain agaknya. maaf. bukan memperlekehkan profession perguruan, but orang-orang yang macam ni memang sangat TAK LAYAK jadi guru. hello. profession perguruan adalah profession yang paling aku kagum and aku hormat. sebab merekalah, aku berjaya masuk U, jadi orang yg tahu fikir. kalau mereka-mereka si mulut puaka ni jadi guru, apa nak jadi dengan anak-anak kita nanti? semua nak jadi mulut puaka? say no!

nanti kalau ada anak aku mengadu cikgu diorang maki hamun sesedap mulut, memang siap! lantak ah orang nak kata manjakan anak ke hape ke. kalau anak dah kena maki babi anjing, takkan nak biar lak kan.

oh one more thing. kalau kau pun pondan lembut lemah gemalai, takyah sesibuk nak tubuhkan kelab banteras pondan-pondan. cermin diri dulu sebelum mengata orang lain salah. okay sayang?? eh eh eh. aku bukan pondan, cuma aku tak setuju apa yg dia sibuk duk canangkan. geli dengan pondan yang berlagak suci. kawan dengan semua orang, then u'll be fine! ok peeps??!

notaMulut : aku memang mulut puaka, mulut longkang tapi aku tak pernah lagi membabianjingkan orang face-to-face. hormat der hormat! tu pun aku nak kena ajar ke der? stupidos~

p/s : please note that i'm not blaming all woman. siapa makan cili, dialah yang terasa pedasnya. sape suh makan cili? bingai~

3 comments:

eiela said...

tuh la, geram jugak bukan cikgu je yang bermulut lancang macam tuh, pegawai pun sama. well diorang manusia jugak, tapi even kita nih manusia, ada perasaan tapi profesional lah sikit, hormat perasaan orang.

RastaMat said...

ok bingai..
dah lame tak maki orang gune perkataan tu..
rindu..
hahaha...

i am S!L4H.. said...

kerana mulut badan binasa.
erkkk~
sesuai ke peribahasa ni?

adehh ckgu wanna be yg mcm tu? parah2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...