ouch!

maafkanlah mereka. bukan memberi maksud anda mengalah dan mereka menang. tapi cukuplah sekadar memberi petunjuk betapa rendahnya ego anda jika dibandingkan dengan nilai persahabatan itu sendiri.

Friday, October 22, 2010

| bahagiakah kita |

sapa sini tahu apa itu BAHAGIA? i bet no one tahu erti bahagia yg sebenar kan. sebab bahagia tu susah sangat nak dapat. susah sangat nak capai. macam mencari permata dalam timbunan jutaan jarum yg ada racun berbisa dihujungnya. silap langlah, kita menderita. andai kita berjaya pon, belum tentu permata itu permata asli. seriously shit.

ada soalan di formSpring aku.

yg brtanya : kalau ko terer sangat lah kn, nape aku tak pernah bahagia?
aku : aku pon tak bahagia, cmner aku nak jawab.

senget kan. aku bukan pakar kebahagiaan pon. aku cuma pencari kebahagiaan yg belum pernah aku jumpa. belum pernah walau sekali. kadang-kadang sampai aku kusut. tiba-tiba otak aku kosong. hati aku sunyi sangat-sangat. nak sangat orang yg aku sayang tu ada kat sebelah. temankan aku tenangkan fikiran. tapi.. entah. bahagia belum lagi milik aku. agaknya dia tak tahu, aku tak boleh hidup tanpa dia. tak apa. whatever it is, life must go on rite.

it is not just a wait, it is a hope. sometimes aku rasa macam nak give up. and hidup macam dulu. without someone by my side. aku aku tak boleh. dah terbiasa dengan keterbiasaan sekarang. susah untuk ubah balik.

aku : u, i rasa kusut giler.
dia : nape u?
aku : entahlah u. kenapa i yg kena lalui semua nih.
dia : dugaan tu. u kena sabar.
aku : asyik i je yg kena sabar.
dia : Tuhan tak akan menguji hambaNya lebih dari kemampuan hambaNya itu.
aku : ye i tahu. tp i dah hampir lost.
dia : i percaya u masih kuat.
aku : hope so.
dia : u still ada i untuk u luahkan semuanya. i ada untuk u.
aku : thanx u. sorry sebab paksa u dgr luahan i.

rentetan SMS bersama sahabat lama di kampung.

two choices.
a) give up.
b) waiting for happiness.

i choose 'b'..whatever it is, it will always 'b'. full stop!

*************************************************

oh. best siot wat entry camni. rasa cam matang giler. pergh!

sumpah sekarang tgh kusut giler. what the hell is happen actually!!!!
assignment + presentation + feeling + bored + alone = KUSUT!!!
damn i miss my life yg dulunya full of joy!

notaKusut : i bet u dun know anything 'bout me.

5 comments:

fariesha said...

huuu..nseb yg sme..SERABOT wooo..

syusye said...

best gak bace blog laki nie..
mcmne ek laki serabut..
tp selalunya laki serabut dia akn smoking..
mmm susah gak bler kte tlalu sygkan snsowg kan?

R.I.E.Z said...

fariesha : nasib2..

syusye : lelaki serabut nmpk sgt teruk.huhu. tp i x merokok, so x taw nk hilangkn serabot tu cmner..

eqbalzack said...

tumpang lalu bro..
abg eq bakal jd student PhD UPM 20/12 ni...hehe

Anonymous said...

bile bahagia, kenkadang kita lupa Tuhan.. so Tuhan nak kasi kita petunjuk la tu.. chill lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...